Nästa generations barnböcker


Pickatale är en interaktiv läs- och ljudboksapplikation som väcker barns kärlek till läsning och inspirerar till lärande. Med Pickatale får barnen tillgång till ett stadigt växande bibliotek som innehåller över 1 000 berikande digitala böcker. Alla böcker kombinerar ljud, text och illustrationer.

Appen gör det enklare och mer prisvärt för barnfamiljer att få tillgång till en stor mängd böcker. För endast 79 kronor per månad kan en familj upprätta fyra olika profiler. Kombinationen av ljud, text och interaktiva illustrationer gör det lättare för barnen att klara av och engagera sig i läsningen.

Vår grundare Sigbjørn Dugal, ville ge sina egna barn möjligheten att läsa mer böcker, men blev överraskad över hur otillgängliga och dyra barnböcker är på nätet. Det inspirerade honom till att starta Pickatale.

Det finns så många appar för barn där ute, men vi ser att många är beroendeframkallande utan att ge någon form av inlärningsvärde. Detta ville vi göra något åt, så vi skapade en app för att utveckla läslust och läsglädje hos barn.

Tillgängligt och tryggt


Med Pickatales unika app vill vi tillgängliggöra barnböcker på ett positivt och tryggt sätt. Det skall vara enkelt att få tillgång till bra barnlitteratur – och vår grundare Sigbjørn Dugal lät sig inspireras av dagens sätt att köpa musik och underhållning på, och fick så idén till Pickatale. Appen är ett omfattande bibliotek med interaktiva barnböcker. Böckerna har ett digitalt format med klickbara ord, bilder och illustrationer. Dessutom är flera av böckerna inlästa av kända och kära skådespelare. Detta ger möjlighet till att kunna uppleva böckerna på nya och spännande sätt.

Vår pojke är genuint intresserad av appens innehåll. Han verkligen gillar det. Vi är mer positiva till detta än till spelappar. Det är en god hjälp vid lästräningen.
Alf (Pappa)

Laget

Sigbjørn Dugal
Grundare
James Tavendale
Innehållschef
Johannes Mella
CFO/COO