”Är väldigt smidigt i dessa tider”

14 April 2020

Nu när familjen Hammarbäck håller sig mer hemma blir det inga besök på biblioteket.
Istället har de upptäckt appen Pickatale – med över 1 000 böcker för barn.
–  Det är väldigt smidigt i dessa tider, säger mamma Malin.

 
 
Vardagen har förändrats för många av oss i och med coronaviruset, så även för familjen Hammarbäck som tillbringar mer tid hemma.
Då är läsappen Pickatale en perfekt sysselsättning för barnen Maj, 6 år, och Ellen, 4 år.
Appen hyllas av såväl lärare och föräldrar för sina funktioner.  Med appen har barnen kul samtidigt som de både lär sig nya saker och övar på att läsa.
Det unika med böckerna i appen är att de har klickbara sidor och en karaoke-funktion som gör att orden blir markerade när de läses. Det här är smarta funktioner som hjälper till att stimulera läsglädje, lärande och stavning.


– Vi har mest använt funktionen där vi låter Pickatale läsa åt oss. Det är jättebra att man kunde se var i texten man var medan den lästes upp, säger mamma Malin.
Det familjen gillar med Pickatale är det enorma utbudet. I appen finns nämligen över 1 000 böcker.
– Maj gillar djur och natur så vi har mest läst faktaböcker om olika djurarter så som spindlar och ödlor. Ellen tycker om prinsessor så hon hittade sina favoriter kring det. Det finns verkligen nått för alla, säger hon och fortsätter:
– Det är bra att barnen kan välja det som passar dem själva. Dessutom är det skönt att veta att barnen kan läsa böcker även om man själv inte alltid hinner sitta ner och läsa för dem. Pickatale ser jag gärna att mina barn använder vid skärmtid, säger hon.


 

Article

Et helt bibliotek med interaktive bøker

Barn i dag er heldigitale. De er vant til å bruke skjerm, og all lesing teller – også på skjerm. Lesing skal være lystbetont og gøy.

Les mer

Read article "Et helt bibliotek med interaktive bøker"

Article

Gøyal lesetrening

Lesetrening skal være morsomt for barnet og enkelt for foreldrene. Derfor er tekstene våre tilpasset barnas alder og nivå.

Les mer

Read article "Gøyal lesetrening"

Article

Tilgjengelighet

Med Pickatale er barnas favorittbøker alltid tilgjengelig sånn at du og barnet ditt alltid har tilgang til favorittbøkene – uansett hvor dere befinner dere!

Les mer

Read article "Tilgjengelighet"

Prøv Pickatale gratis!

Steg 1 av 2

Starta 14 dagar fritt

  • Prova Sveriges bästa läs- och ljudboksapp för barn två veckor GRATIS
  • Frost 2, Toy Story 4, Vaiana, Brandman Sam och tusen andre
  • Avsluta närsomhelst
  • Från 79 kronor per månad efter testperioden.