Ge barnen läsglädje med Star Wars

30 April 2020

Star Wars underhåller folk i alla åldrar och den tidlösa handlingen är lika aktuell för en sjuåring som för en sjuttioåring. Äntligen har de episka berättelserna släppts som illustrerade barnböcker hos Pickatale. Så nu kan hela familjen hänge sig åt den spektakulära Star Wars-världen hemma i soffhörnet.

År 1977 visades den allra första Star Wars-filmen ”Ett nytt hopp” på biografer över hela världen. Filmen blev en kassasuccé med en totalomsättning på 775,4 miljoner dollar i biljettintäkter. En trofast grupp med fans föddes och sedan dess har Star Wars-imperiet växt sig enormt stort och omfattar både filmer, videospel, romaner och tecknade serier. Filmerna har idag fått kultstatus och nu kan du alltså dyka ner i de sensationella böckerna för första gången i en digital bokvärld för barn, i läs- och lyssna-appen Pickatale.

“Star Wars-världen är ett kärkommet tillägg till vårt redan stora bibliotek med interaktiva läsbara ljudböcker, som både är lärorika och underhållande för barnen. Vi vet att om barn läser lite varje dag så ger det positiva effekter på alla andra skolämnen under hela skoltiden. Då är det viktigt med innehåll som ger läsglädje, och det kommer Star Wars att bidra med för väldigt många barn”, säger daglig ledare hos Pickatale, Espen Viskjer.

Unikt innehåll i Sverige

Pickatale blir den aktör i Sverige som kan erbjuda det unika innehållet från Star Wars-böckerna på svenska. Detta är en del av ett större avtal som Pickatale har ingått med Disney som gör att både Star Wars och Marvel-superhjältarna flyttar in hos Pickatale. Nu är det den första trilogin som blir tillgänglig med böckerna ”Ett nytt hopp”, ”Rymdimperiet slår tillbaka” och ”Jedins återkomst”. Böckerna lanseras på måndag den 4 maj, som är den internationella Star Wars-dagen. Det kommer att släppas mer än 50 böcker i appen löpande och för många av dessa böcker är det första gången de presenteras på svenska, norska och danska.

“Nu kan vi erbjuda våra läsare en digital dörr in till Star Wars fantastiska värld, för första gången i denna form. Även om några av böckerna har varit översatta tidigare så handlar det nu om helt nya versioner med fina och engagerande illustrationer, och inte minst i digital form. Detta är stort för oss, säger James Tavendale”, innehållsansvarig hos Pickatale.

Historier som passar alla

Det är inte så konstigt att Star Wars har så många hängivna fans över hela världen och att filmerna har fängslat flera generationer. De episka berättelserna är tidlösa och engagerande – med hjärta och själ. Även om handlingen pågår i en galax långt bort, så kan vem som helst känna igen sig. Med Pickatale kan du välja att läsa böckerna eller få dem lästa högt. Eftersom orden i läs- och lyssna-appen framhävs medan texten blir uppläst är det lätt för barnen att hänga med i berättelsen.

“Detta är tidlösa berättelser som appellerar lika mycket till vuxna som till barn i alla åldrar. Handlingen engagerar både sjuåringen och farfar på sjuttio, eftersom alla kan relatera till berättelserna. Många vill nog också gärna dela berättelserna med sina barn och med Pickatale kan man få en mysig lässtund tillsammans”, säger James.

Steg 1 av 2

Starta 14 dagar fritt

  • Prova Sveriges bästa läs- och ljudboksapp för barn två veckor GRATIS
  • Frost 2, Toy Story 4, Vaiana, Brandman Sam och tusen andre
  • Avsluta närsomhelst
  • Från 79 kronor per månad efter testperioden.