Härliga beskedet: Premiär för den andra trilogin av Star Wars-böckerna

Det finns många Star Wars-fans där ute. Efter att Pickatale lanserade den första trilogin har responsen varit enorm. Succén fortsätter – nu kan nämligen hela familjen djupdyka i den andra trilogin.

1977 hade den allra först Star Wars-filmen, ”Ett nytt hopp” premiär på biografer världen över. Sedan dess har Star Wars-konceptet växt till att omfatta filmer, spel, romaner och tecknade serier. Nu kan du även för första gången ta del av trilogin 1 och 2 av de hyllade Star Wars-böckerna i digitalt format för barnen, i läs- och ljudappen Pickatale. Barnen får ta del av starten av Star Wars-sagan och den fantastiska historien kring Anakin Skywalker. 

“De tre böckerna i den andra trilogin av Star Wars skildrar Anakins episka fall till den mörka sidan, förintelsen av Jediorden och uppståndelsen av imperiet. För Star Wars-fans blir det inte bättre än så här, när det goda och onda kolliderar i ett slag av galaktiska proportioner”, säger James Tavendale, innehållsansvarig hos Pickatale.

Unikt innehåll i Sverige

Pickatale är de enda i Sverige som kan erbjuda det här unika innehållet på svenska. Faktum är att den här unika lanseringen är ett resultat av ett större avtal som Pickatale gjort med Disney. Ett avtal som kommer ta karaktärer från både Star Wars och Marvel till Pickatale. Och nu är alltså den andra trilogin tillgänglig med böckerna ”Det mörka hotet”, ”Klonerna anfaller” och ”Mörkrets hämnd”.

Responsen på den första trilogin, som lanserades den 4 maj hos Pickatale, har varit enorm. Den första boken i trilogin, ”Ett nytt hopp”, var Pickatales mest lästa bok under lanseringsveckan. Allt eftersom kommer hela 50 nya böcker att lanseras i appen – för många av titlarna är det första gången som de lanseras i Norden.

“Nu kan vi erbjuda våra läsare en digital dörr till Star Wars-universumet, för första gången i detta format. Även om en del av böckerna har översatts till svenska tidigare, talar vi nu om helt nya versioner med fantastiska och spännande illustrationer och inte minst i digital form. Detta är stort för oss”, säger James Tavendale, innehållschef hos Pickatale.

Berättelser som passar alla

Det är inte utan anledning som Star Wars har tusentals dedikerade fans världen över och att filmerna har fängslat generationer. De episka berättelserna är tidlösa och engagerande – med hjärta och själ. Trots att handlingen äger rum i en galax långt borta, kan vem som helst känna igen sig i handlingen.

Med Pickatale kan du välja att mellan att läsa böckerna själv eller få texten uppläst av berättarrösten. Eftersom orden i böckerna markeras när texten läses är det lätt för barnen att följa berättelsen.

Vill du få tillgång till Star Wars universum i ett nytt digitalt format? Klicka här för att testa gratis i två veckor!

Steg 1 av 2

Starta 30 dagar gratis!

  • Prova Sveriges bästa läs- och ljudboksapp för barn 30 dagar GRATIS
  • Läs böcker som Star Wars, Frost, Toy Story, Alfons Åberg, och tusen andre.
  • Från 79 kronor per månad efter testperioden, avsluta närsomhelst
  • Nu med möjlighet att betala med Klarna!