Julberättelsen som du kan läsa med barnen

Skådespelaren och författaren Iben Akerlie har skrivit en äventyrlig julkalender-bok med 24 kapitel – ett till varje dag under advent. Du kan läsa og lyssna på den spännande berättelsen med barnen varje dag. Skapa en ny och mysig jultradition med ljudboken “Tomten och kampen mot tiden – julen då tiden försvann”!

Den norska författaren och skådespelaren Iben Akerlie (32), som själv är en sann julälskare, har skrivit julberättelsen som är uppdelad i 24 kapitel. Julkalendern kommer sedan släppas som en hel bok med ännu fler illustrationer på juldagen.

– Allt som har med julen att göra är festligt, säger Iben som berättar att hon länge har tänkt skriva en julkalender. Idén har funnits i bakhuvudet länge, så när det kom ett konkret förslag från Pickatale var jag helt säker på att jag ville tacka ja, fortsätter hon.

Jultomten är i trubbel

Utan att avslöja för mycket av handlingen så handlar berättelsen om att jultomten använder en tidsportal varje år för att förvränga tiden så att han hinner dela ut julklappar till alla barn på jorden. På självaste julafton upptäcker han att tidsportalen har gått sönder och därför ger han sig ut på ett äventyr och får hjälp av alverna att laga den – och därmed rädda julen. Kommer han att hinna dela ut alla julklapparna?

Den spännande berättelsen “Tomten och kampen mot tiden – julen då tiden försvann” finns bara läsa i läs- och ljudboksappen Pickatale till läsglädje för både stora och små.

Pickatale ger barnen läsglädje:

Du kan hitta vår julkalender i Pickatale-appen från och med den första december:

Prova Pickatale gratis i 30 dagar: Klicka här

Iben Akerlie är aktuell med en julkalender i bokform: «Tomten och kampen mot tiden – julen då tiden försvann»

BARNBOKSFÖRFATTARE: Iben Akerlie är aktuell med julkalendern «Tomten och kampen mot tiden – julen då tiden försvann». Boken hittar du hos Pickatale. Foto: Pickatale

– Det blir både action och komplikationer, julstämning och ett stort uppdrag för jultomten. Och varje kapitel avslutas såklart med ett spänningsmoment, avslöjar Akerlie.

– Historien är en fin blandning av modernt och traditionellt innehåll. Jultomten använder modern teknik för att dela ut alla julklapparna, men har han kanske blivit lite för beroende av tekniken kan man ju fråga sig, säger Tavendale.

Mer om vår julkalender:  Jultomten och kampen mot tiden – julen då tiden försvann

TEKNKTRUBBEL: Jultomten råkar ut för tekniska problem i Iben Akerlies julkalender.

TEKNKTRUBBEL: Jultomten råkar ut för tekniska problem i Iben Akerlies julkalender.

Spännande författarröst

– Iben är en spännande berättarröst i den norska författarvärlden. Detta är det andra bokprojektet hon gör för Pickatale. Vi är så glada över att få ha henne som författare till denna julkalender, säger Tavendale, innehållsdirektör hos Pickatale.

INNEHÅLLSDIREKTÖR: James Tavendale hos Pickatale

INNEHÅLLSDIREKTÖR: James Tavendale hos Pickatale berömmer Iben Akerlie och säger att hon är en spännande berättarröst i den norska författarvärlden. Foto: Pickatale

Iben Akerlie debuterade med boken «Lars är LOL» år 2016. Den relativt unga författaren berättar att hon har skrivit många historier sedan hon var barn. Hon har en lekande fantasi och det passar henne bra att vara barnboksförfattare.

– Jag trivs bra med att skriva för barn. Jag tycker att det är så himla roligt att få lov till att skriva lite barnsligt och löjligt, även om många av historierna såklart har moral eller en mer allvarlig kärna. Sagor får gärna ha både humor och pekfinger, säger hon.

Lästräning som är kul för barnen

En annorlunda adventstid

– I dessa tider är det viktigt att upprätthålla en viss normalitet för barnen. Det är ett annorlunda år och vi behöver kanske lite extra nostalgi och något fint att samlas kring i adventstiden. Berättelsen om «Jultomten och kampen mot tiden – julen då tiden försvann» passar till barn i alla åldrar, vare sig du läser den själv eller om boken blir läst för dig, säger Tavendale.

Skolan rekommenderar 15–20 minuters läsning varje dag och hos Pickatale vill vi gärna ge barnen läsglädje och kvalitetstid under advent. Vi hoppas att stora och små kommer att samlas för att få höra dagens kapitel, säger James Tavendale.

ALVER TILL UNDSÄTTNING: Jultomten får hjälp av alver när problemen hopar sig. Foto: Pickatale

ALVER TILL UNDSÄTTNING: Jultomten får hjälp av alver när problemen hopar sig. Foto: Pickatale

– Vi går en högtid i möte med större oro än vanligt och det är så mycket som är osäkert. Jag hoppas att berättelserna i den här julkalendern blir som dagliga små karameller för de som följer med, säger Akerlie.

– Det blir spännande att se om jultomten kommer i mål med alla sina julklappar. Det enda jag vet säkert är att det händer mycket roligt på vägen, avslutar Tavendale.

Julekalendern hittar du hos Pickatale:

Klicka här för att prova appen gratis i 30 dagar