Vår mission är att barn skall läsa mycket mer!

Klicka här och låt barnen läsa!
Läs
Läs boken själv
Lyssna
Få boken uppläst för dig
Lär
Läsning är nyckeln till allt fortsatt lärande

Pickatale är barnens, helt egna, interaktiva läs &- ljudboksapplikation. Med de interaktiva böckernas teknologi förenas underhållning och lärande, på ett sätt som gör att ditt barn kan utveckla läslust och upptäcka läsglädjen.

Den stora skillnaden jämfört med vanliga ljudböcker är att barnen kan titta på illustrationer och läsa texterna medan de följer med i texten och varje ord, som är markerade, på skärmen samtidigt som berättarstämman läser. Detta ljudstöd kan vara en viktig faktor, både när det gäller utveckling av läsfärdigheter och barnens ordförråd.

Nyckeln till läsglädje är att barnen har tillgång till böcker som de gillar. För att bli en god läsare behöver barn öva, med det skall helst vara lustbetonat och kul. Det viktigaste du som förälder kan göra är att se till att uppmuntra ditt barn till att läsa. Våra barn utforskar sin värld i den digitala tidsåldern och har behov av att vi möter dem där de befinner sig. Vår app distribuerar litteratur för barn på ett helt nytt sätt och tillgängliggör ett stort urval av böcker till ett överkomligt pris. Vår målsättning är att se till att bra läs- och bokupplevelser skall vara lättillgängliga för alla – när som helst, var som helst.

Min son använder appen varje kväll. I går var han djupt koncentrerad då han låg och lyssnade på faktaböcker om lejonet och vithajen :-)
Anette (Mamma)

Engagera dig i läsningen!

Involvering och engagemang från dig som mamma eller pappa är viktigt när barnen skall ta sig genom de första åren med lästräning. Vår app är ett verktyg som kan göra processen enklare och mer lustbetonad för hela familjen. När den dagliga lästräningen är en del av läxorna som skall klämmas in mellan middag och aktiviteter på eftermiddagen, så kan appen fungera som en förlängd arm.

Vår app distribuerar litteratur för barn på ett helt nytt sätt. Vår målsättning är att se till att bra läs- och bokupplevelser skall vara lättillgängliga för alla – när som helst, var som helst.

Med vår Lyssna & Läs-app får du det bästa från två världar – interaktiva böcker som både kan läsas och lyssnas till, med möjlighet till att klicka på bilderna för att få en beskrivning av föremålet. Vackra bilder och färgrika illustrationer gör lästräningen till en fest och det slutna universumet gör det dessutom till ett tryggt alternativ där barnen kan utforska biblioteket på egen hand.

Appen gör läsningen mer lustbetonad och mindre ”trist” för min 6-åriga son. Han lyssnar på ljudboken medan han följer med i ord och ljud. Han är väldigt nöjd med det han får ta del av via appen och behöver inga andra ljudboksappar.
Frank (Far till tre)

Vårt bibliotek är tillgängligt både offline och online – favoritboken är alltid bara ett tangentklick bort. Pickatale vill revolutionera sättet på vilket vi publicerar och köper litteratur till barn, mycket på samma sätt som Netflix har förändrat marknaden för film och serier. Vi vill utveckla nya sätt att distribuera litteratur för barn så att goda läs- och bokupplevelser blir lättillgängliga för alla.