”Pickatale är räddningen nu när vi inte kan gå till biblioteket”

15 April 2020
´Nyttigt att se bokstäverna´

Nu när mamma Jennifer och sonen Elton, 3 år, inte kan besöka biblioteket som vanligt har de fastnat för appen Pickatale. Nu övar Elton på bokstäver tack vare appen.
– Pickatale har verkligen varit en räddning nu när vi inte kan göra våra utflykter till biblioteket, säger mamma Jennifer.

 
 

I vanliga fall brukar mamma Jennifer ta med sig sonen Elton 3 år till biblioteket för att låna böcker.
Men på grund av corona-viruset stannar familjen hemma mer och därav inga besök på biblioteket.
Istället har de upptäckt den hyllade läsappen Pickatale som har över 1 000 böcker. Appen har klickbara sidor och en smart karaoke-funktion som gör att orden markeras när de läses upp.

Mamma Jennifer och Elton, 3 år

– Elton tycker att det är så roligt att det finns flera nya böcker och nya teman att välja mellan. Om man väljer att ha boken uppläst så markeras orden medan man hör dem; jag tycker att det är bra, för det har väckt ett nytt intresse i honom och jag märker att han tittar mer på bokstäverna och orden än tidigare. Förut har det bara var fokus på bilderna, säger mamma Jennifer.

För familjen blir tiden med Pickatale positiv skärmtid där Elton har kul samtidigt som han lär sig nya saker och övar på läsning.
– Jag tycker att det här är mycket bättre än att kolla på till exempel Youtube. Det finns ju forskning på att små barn inte lär sig så mycket av att bara slötitta, utan man måste som förälder engagera sig och diskutera vad de ser. Med Pickatale så tror jag att det blir ett större fokus på innehållet så att barnet faktiskt hänger med och kan lära sig något utav det de läser och lyssnar på, säger hon och fortsätter:
 – Pickatale håller barnet engagerat då man kan swipa till nästa sida, och det finns även roliga quiz som man kan göra tillsammans efter att man läst boken. Även om Elton ännu är ganska liten så tycker jag även att det är nyttigt att se bokstäverna och orden. Samt att väcka ett intresse för läsning och böcker i framtiden, säger hon.

För att fler ska få chansen att upptäcka Pickatale bjuder de just nu på två veckor gratis med tjänsten. Följ länken här under för att ta del av erbjudandet.

Article

Et helt bibliotek med interaktive bøker

Barn i dag er heldigitale. De er vant til å bruke skjerm, og all lesing teller – også på skjerm. Lesing skal være lystbetont og gøy.

Les mer

Read article "Et helt bibliotek med interaktive bøker"

Article

Gøyal lesetrening

Lesetrening skal være morsomt for barnet og enkelt for foreldrene. Derfor er tekstene våre tilpasset barnas alder og nivå.

Les mer

Read article "Gøyal lesetrening"

Article

Tilgjengelighet

Med Pickatale er barnas favorittbøker alltid tilgjengelig sånn at du og barnet ditt alltid har tilgang til favorittbøkene – uansett hvor dere befinner dere!

Les mer

Read article "Tilgjengelighet"

Prøv Pickatale gratis!

Steg 1 av 2

Starta 14 dagar fritt

  • Prova Sveriges bästa läs- och ljudboksapp för barn två veckor GRATIS
  • Frost 2, Toy Story 4, Vaiana, Brandman Sam och tusen andre
  • Avsluta närsomhelst
  • Från 79 kronor per månad efter testperioden.